TwitterFacebookLinkedIn

MBO-verpleegkundige | BBL

Als leerling MBO-verpleegkundige leiden we jou binnen de `Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)`op tot gediplomeerd verpleegkundige. Het is een 4-jarig traject, waarbij n.a.v. een startportfolio bepaald wordt of je vrijstellingen kunt krijgen op basis van een behaald diploma (b.v. Verzorgende IG of maatschappelijke Zorg) of aantoonbare ervaring in de zorg. Hiermee kan de uiteindelijke duur verkort worden tot ca 2,5 jaar.

Voor de carriereswitch geldt een minimale opleidingseis van MBO niveau 3. Binnen een ander werkveld en door levenservaring zijn competenties ontwikkeld die ook voor het verpleegkundig vak waardevol zijn. De MBO-V is voor de carrierswitcher in het eerste jaar aangepast. De opleiding duurt 4 jaar. Soms is door een vrijstelling de opleiding te verkorten.

Als leerling MBO-verpleegkundige volg je de deeltijdopleiding Verpleegkunde aan de het Duloncollege (ROC A12) of aan het ROC Nijmegen en heb je een dienstverband bij Pro Persona voor de duur van de opleiding. Een deeltijdopleiding houdt in dat je gelijktijdig werkt en leert; de lesdag valt binnen je leerarbeidsovereenkomst. Het lesgeld en de leermiddelen worden door Pro Persona betaald.  

Deze opleiding start twee maal per jaar, in februari en september.

 

Het praktijkgedeelte zal plaatsvinden binnen verschillende afdelingen van Pro Persona en de Pompestichting . We bieden je elk jaar een andere praktijkplek aan, waardoor je brede werkervaring opdoet binnen de GGZ.  Je kunt hierbij denken aan diversiteit in cliëntengroepen qua problematiek en zorgbehoefte, complexiteit en leeftijdsfase.

Aan het eind van de opleiding heb je een verpleegkundige diploma op MBO-niveau (NLFQ 4). Hiermee kan je aan de slag op al onze afdelingen en dit opent mogelijkheden om je verder te ontwikkelen tot bijvoorbeeld HBO-verpleegkundige of ambulant verpleegkundige.

Via de vacatures op deze website kun je solliciteren, waarna een selectieprocedure volgt. Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst van 32-36 uur voor de duur van de opleiding. Hier gaan selectiegesprekken aan vooraf. Aan de leerarbeidsovereenkomst is een proeftijd verbonden. Het salaris is overeenkomstig de bepalingen in de CAO GGZ. 

Belangstelling?

Voor deze opleidingsplekken dient gesolliciteerd te worden. Zie hiervoor de actuel vacature. Alle voorwaarden zijn in de vacaturetekst te vinden. Bij vragen over de opleiding kun je een mail sturen naar praktijkopleiders@propersona.nl