De verpleegkundig specialist leert om ook met een medische bril op naar lichamelijke klachten te kijken (agz) of met een medisch-psychiatrische bril naar psychische klachten (ggz) en is wettelijk bevoegd om een behandeling te starten, bijvoorbeeld met medicijnen.

Je leert als regiebehandelaar de leiding te nemen in het behandelen en begeleiden van patiënten met een psychiatrische stoornis en hun netwerk. Je verdiept je in het zorgproces, onderzoekt hoe je die kan verbeteren en ontwikkelt nieuwe zorg- en hulpverleningsconcepten.

De Pro Persona Groep (Pro Persona ConnectKairosPompestichting) verzorgt, in samenwerking met de Stichting Opleidingsinstelling Geestelijke Gezondheidszorg Verpleegkundig Specialist. Deze driejarige opleiding leidt tot erkenning als specialist overeenkomstig artikel 14 van de wet BIG.

Gedurende drie jaar volg je een dag per week lessen bij de Stichting Opleidingsinstelling Geestelijke Gezondheidszorg Verpleegkundig Specialist in Utrecht. De overige dagen werk je bij de Pro Persona Groep op verschillende praktijkleerplekken, zodat je je ontwikkelt en verdiept in verschillende doelgroepen en behandelcontexten.

De opleiding is bedoeld voor HBO-Verpleegkundigen die op zoek zijn naar een vervolgopleiding waarmee je een verdiepingsslag maakt op professioneel gebied. Daarnaast beschik je over;

  • Geregistreerd in het verpleegkundig beroepsregister, artikel 3, Wet BIG;
  • In bezit van een diploma HBO-Verpleegkunde (bachelor getuigschrift);
  • Minimaal twee jaar werkervaring (minimaal 0,8 fte) als verpleegkundige in de GGZ;
  • Aantoonbaar bovengemiddeld functioneren; blijkend uit een portfolio dat voldoet aan de door GGZ-VS gestelde eisen;
  • Beheersing (passief) van de Engelse taal.

Gedurende de opleiding heb je een leerarbeidsovereenkomst met de Pro Persona Groep. De opleiding start eenmaal per jaar op 1 januari.

Contact

Neem contact op
met Wilma Hebbing
Opleider Verpleegkundig Specialist
T. 026 48 331 48 of 06- 15 01 45 59