Tijdens de opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige word je opgeleid tot SPV. Als SPV werk je ambulant en houd je je bezig met complexe, vaak minder planbare patiëntenzorg. De cliënten hebben te maken met ernstige psychiatrische en/of psychosociale problematiek. De SPV zet op een eclectische wijze therapeutische interventies in, coördineert de zorg rondom de cliënt en verricht crisisinterventie.

Het systeem en de omgeving van de cliënt spelen een grote rol in de behandeling en worden zo mogelijk actief betrokken. Omdat het werkveld zich vaak buiten de instelling afspeelt, namelijk in de woonomgeving van de cliënt, ben je als SPV regelmatig alleen op pad. Hoewel je zelfstandig werkt, is samenwerking en afstemming met het (multidisciplinaire) team van groot belang.

De SPV-opleiding is een post-HBO (NLFQ 6) deeltijdopleiding van 18 maanden. Deze opleiding bieden we aan in samenwerking met de HAN. Je hebt in deze periode een vaste ambulante werkplek waar je samen met je collega’s verantwoordelijk bent voor de behandeling van meerdere cliënten / cliëntsystemen. Je zal tenminste 10 dagen stage lopen binnen de acute dienst. De begeleiding wordt geboden door 2 ervaren SPV-en.

Een dag in de week is er een lesdag bij de HAN (zie de website van HAN voor specifieke informatie over het theoretische deel). Bij Pro Persona krijg je een leer-arbeidsovereenkomst van 32 tot 36 uur per week. De lesdag valt binnen de leerarbeidsovereenkomst. Het collegegeld en de literatuur wordt betaald door Pro Persona.

Je bent een BIG registreerde verpleegkundige op op hbo-niveau. Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in de ggz. Bij voorkeur ben je al bekend met het ambulante werkveld.

Via de vacatures op deze website kun je solliciteren, waarna een selectieprocedure volgt. Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst van 32-36 uur voor de duur van de opleiding. Hier gaan selectiegesprekken aan vooraf. Aan de leerarbeidsovereenkomst is een proeftijd verbonden. Het salaris is overeenkomstig de bepalingen in de CAO GGZ.

Contact gegevens

Indien je vragen hebt over de opleiding neem gerust contact op met Chris Hartman,  opleider verpleegkundige opleidingen.