TwitterFacebookLinkedIn

HBO-verpleegkundige | Deeltijd

Bij Pro Persona kun je opgeleid worden tot verpleegkundige op HBO-niveau (NLFQ 6). Wij bieden daarvoor de zogenaamde deeltijdopleiding in samenwerking met de HAN. Deze opleiding is gericht op verpleegkundigen (NLFQ 4) MBO of in-service en op hen die al een relevante zorg gerelateerd diploma hebben, bijvoorbeeld MWD,SPH/Social Work, of psychologie.

Voor de carriereswitch geldt een minimale MBO opleidingseis. Binnen een ander werkveld en door levenservaring zijn competenties ontwikkeld die ook voor het verpleegkundig vak waardevol zijn. De HBO-V is voor de carrierswitcher in het eerste jaar aangepast. De opleiding duurt 4 jaar, maar kan met vrijstellingen minimaal 3 jaar worden.  

Als student HBO-verpleegkundige volg je het theoretische deel aan de HAN. Je moet rekening houden met 12 uur zelfstudie per week en 8 contacturen op school. Een deeltijdopleiding houdt in dat je gelijktijdig werkt en leert; de lesdag valt binnen je leerarbeidsovereenkomst. Het collegegeld en literatuur wordt door Pro Persona betaald. 

De opleiding start twee keer per jaar, in februari en september. De verkorte opleiding duurt ca tweeëneenhalf jaar (voor mensen die al verpleegkundige zijn). Voor mensen met een andere zorg-gerelateerde achtergrond duurt de opleiding drie tot vier jaar (afhankelijk van vrijstellingen).

Het praktijkgedeelte zal plaatsvinden binnen verschillende afdelingen van Pro Persona en de Pompestichting. We bieden je elk jaar een andere praktijkplek aan, waardoor je brede werkervaring opdoet binnen de GGZ. Je kunt hierbij denken aan diversiteit in cliëntengroepen qua problematiek en zorgbehoefte, complexiteit, leeftijdsfase, maar ook aan de wijze waarop de zorg wordt geboden; in de kliniek of ambulant. 

Aan het eind van de opleiding heb je een bachelordiploma op HBO-niveau(NLFQ 6). Dit opent mogelijkheden om je verder te ontwikkelen tot bijvoorbeeld Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, senior verpleegkundige, verpleegkundig specialist of ambulant verpleegkundige.

Via de vacatures op deze website kun je solliciteren, waarna een selectieprocedure volgt. Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst van 32-36 uur voor de duur van de opleiding. Aan de leerarbeidsovereenkomst is een proeftijd verbonden. Het salaris is overeenkomstig de bepalingen in de CAO GGZ.

Belangstelling? 

Ga hier naar de actuele vacature van de deeltijd HBO opleiding en hier voor de vacatures van carrièreswitchers HBO . Bij vragen over de opleiding kun je een mail sturen naar praktijkopleiders@propersona.nl