TwitterFacebookLinkedIn

SPV Opleiding

Een dynamische functie in een dynamische setting!

Ben je al HBO-verpleegkundige en heb je ambities in de sociale psychiatrie, dan kan de opleiding tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) binnen Pro Persona een mooi vervolg zijn. Als SPV werk je ambulant en houd je je bezig met complexe, vaak minder planbare,  patiëntenzorg. Je werkt met systemen met ernstige psychiatrische en/of psychosociale problematiek. De SPV zet op een eclectische wijze therapeutische interventies in, coördineert de zorg rondom de cliënt en verricht crisisinterventie. Het systeem en de omgeving van de cliënt spelen een grote rol in de behandeling en worden zo mogelijk actief betrokken. Omdat het werkveld zich vaak buiten de instelling afspeelt, namelijk in de woonomgeving van de cliënt, is de SPV regelmatig alleen op pad. Hoewel je zelfstandig zal werken, is samenwerking en afstemming met het (multidisciplinaire) team van groot belang.


De SPV-opleiding is een post-HBO deeltijdopleiding van 18 maanden. Je hebt in deze periode een vaste werkplek en zal 10 dagen stage lopen binnen de acute dienst. Een dag in de week is er een lesdag bij de HAN (zie de website van HAN voor specifieke informatie over het theoretische deel). Bij Pro Persona krijg je een leer-arbeidsovereenkomst van 32 tot 36 uur per week. De lesdag is hierin opgenomen. Je wordt begeleid door 2 ervaren SPV-en.

Belangstelling?

Vind hier onze actuele vacatures voor SPV-er in opleiding.  Indien er geen openstaande vacature is en je hebt toch vragen over de opleiding binnen Pro Persona, neem dan contact op met Chris Hartman, opleider verpleegkundige opleidingen.