Luc loopt stage op de afdeling Dagbesteding in Wolfheze.

´Ik zit nu in het laatste jaar van mijn sportopleiding op het CIOS in Arnhem en loop 2 dagen per week stage bij Pro Persona. Over een aantal maanden ga ik hier fulltime stage lopen.´

´Ik loop stage bij het bewegingsteam in Wolfheze. Dat betekent dat ik meeloop met de bewegingsagogen. Wij verzorgen de sportactiviteiten voor cliënten op het terrein. Om de 2 weken doen we een andere sport met cliënten. Cliënten hebben verschillende soorten psychische stoornissen en hebben vaak ook gedragsproblematiek, daarom is het belangrijk dat wij hen bij het sporten begeleiden.’

 

´Tijdens deze stage zie ik veel verschillende mensen en dat vind ik heel erg leuk. Sommige cliënten komen van BIC of Kompas (de forensische tak van Pro Persona) en andere cliënten hebben bijvoorbeeld hersenletsel of een psychische stoornis. Meestal zitten de cliënten er goed bij als ze bij ons komen sporten. Sport is voor hun ontspanning en een uitlaatklep. Het aantal escalaties valt heel erg mee.’

 

‘Ik leer veel over het omgaan met de cliënten. Hoewel ze allemaal een psychische stoornis hebben, zijn het ook gewoon mensen als jij en ik. Sommigen cliënten proberen je wel uit te testen. In het begin vond ik het soms wel lastig om daarmee om te gaan, maar daar word ik gelukkig steeds beter in.’

‘De begeleiding vind ik hier heel fijn, ik kan het heel goed vinden met mijn begeleiders. Daarnaast vind ik de omgang met cliënten heel prettig hier. De begeleiders gaan op een vriendschappelijke manier met cliënten om. Daardoor heerst er een fijne sfeer en kan je ook af en toe een grapje maken. Natuurlijk zijn we ook heel serieus en als cliënten er niet goed bij zitten zijn we daar heel strikt op. Maar over het algemeen is de werksfeer altijd heel goed.’

‘Eerst wilde ik bij Pro Persona in Nijmegen stagelopen, alleen daar waren de plekken al vol. Wolfheze kende ik nog niet, maar het leek me ook een prima plek. Ik heb een eigen auto en kan hier makkelijk naar toe reizen.’

Wil jij ook stage lopen bij Pro Persona? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Bezoek dan deze pagina.

Gerelateerde Vacatures