Evelien is klinisch psycholoog bij de Braamberg in Arnhem en werkt al ruim 24 jaar bij Pro Persona.

‘Ik behandel mensen met psychotische stoornissen, borderlinepersoonlijkheid en trauma. Een dag in de week werk ik in mijn eigen praktijk.’

‘Sinds 2017 werk ik als klinisch psycholoog, daarvoor was ik psychotherapeut. Als klinisch psycholoog houd ik me naast behandeling ook veel bezig met beleid. Ik breng vaak nieuwe ontwikkelingen in, bijvoorbeeld een ‘Early Detection programma’ om psychoses eerder op te sporen. Of het gebruik van een VR-bril in de behandeling. Daarnaast doe ik vaak mee aan landelijk onderzoek.’

 

‘Twee dagen in de week werk ik voor het team FACT Vroege Interventie Psychose (VIP) Arnhem. We behandelen daar mensen tussen de 18 en 35 jaar met een psychotische stoornis die zich maximaal vijf jaar geleden heeft geopenbaard. De behandeling is er op gericht het normale leven (weer) zo goed mogelijk op de rails te krijgen. Daarnaast werk ik één dag per week voor het DGT-team (dialectische gedragstherapie) waar we mensen met ernstige borderline problematiek behandelen.’

‘Het zorgen voor mensen vind ik het meest boeiend. Het blijven altijd ingewikkelde puzzels die je samen met je team probeert op te lossen. We moeten gezamenlijk alle zeilen bijzetten zodat patiënten kunnen herstellen. Daarnaast vind ik het mooi dat ik het lijden van patiënten met psychoses wat kan verminderen en ze handige tools kan geven om er beter mee om te gaan.’

‘Inmiddels zijn de mensen op de Braamberg een beetje mijn familie geworden. Het is voor mij zo vertrouwd, dat het heel fijn is om hier te werken.’

‘In mijn eigen praktijk behandel ik voornamelijk mensen met angst, dwang, trauma en soms borderline. Ik vind de afwisseling met mijn werk bij Pro Persona heel fijn. In mijn eigen praktijk werk ik heel individueel terwijl ik bij Pro Persona in een team zit dat heel vertrouwd voor mij voelt. Daarnaast is het qua arbeidsvoorwaarden en pensioenopbouw heel prettig dat ik drie dagen bij Pro Persona werk.’

‘Het opleidingsklimaat binnen Pro Persona vind ik erg goed. Als klinisch psycholoog krijg ik een budget dat ik jaarlijks mag uitgeven aan opleiding en ontwikkeling. Ik mag zelf kiezen waar ik dat aan besteed. Daarnaast ontwikkel ik mezelf door regelmatig met andere psychologen te sparren over casussen.  Als ik bijvoorbeeld moeite heb met een patiënt in de DGT, dan kan ik dat in het consultatieteam inbrengen. Ik krijg dan een analyse op mijn case van 6 tot 7 minuten met een advies waar ik mee verder kan. Dit is heel erg concreet en gericht op gedragsverandering, erg fijn.’

Gerelateerde Vacatures