TwitterFacebookLinkedIn

Senior begeleider / Sociotherapeut

Ben jij een ervaren senior begeleider of senior verpleegkundige en wil jij aan de slag als sociotherapeut in ons Centrum voor Psychotherapie te Lunteren? 
Lees dan snel verder! 

Wat ga je doen?

Als sociotherapeut werk je nauw samen met je collega’s en het multidisciplinaire behandelteam. Je levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en het creëren van een gunstig behandel- en leefklimaat. Naast het begeleiden van sessies in de kleine behandelgroep (8 á 9 cliënten) onder andere gericht op maatschappelijke oriëntatie, behoort het werken in het dag- en avond/nacht leefmilieu tot de kern van de functie.  Jij hebt ervaring met het werken in een therapeutisch leefomgeving en weet de rust te bewaren door jouw hartelijke persoonlijkheid en professionele werkwijze. 

Waar ga je werken?

Het bovenregionale Centrum voor Psychotherapie biedt een specialistische psychotherapeutische klinische- en dagklinische behandeling voor volwassen cliënten met een persoonlijkheidsstoornis, in een therapeutisch behandelmilieu. Het Centrum voor Psychotherapie heeft twee locaties, in Lunteren en Nijmegen.
Onze cliënten volgen na een intakeprocedure, een behandelprogramma van 34-36 weken, bestaande uit onder andere groepspsychotherapieën, sociotherapie, vaktherapieën, systeemtherapie en waar nodig farmacotherapie. Er wordt veel aandacht besteed aan een samenhangend behandelmilieu. Er zijn twee clusters; het psychodynamische- en het schemagericht cluster, en ieder cluster bestaat uit 45 behandelplaatsen.  De clusters hebben 5 behandelgroepen die in intensiteit variëren van een tweedaagse behandeling overdag, tot groepen waarin onze cliënten gedurende 4 dagen en nachten aanwezig zijn op ons centrum. In de weekenden is het centrum gesloten. 
De vacature betreft het schematherapiecluster in Lunteren. Schematherapie vindt plaats binnen de milieutherapie en het model van samenhangend behandelen (volgens de methodische stroming van de Schematherapie van Farrell & Shaw), wat de basis vormt van onze behandeling. Ons multidisciplinaire team zorgt voor een klimaat van veiligheid waarbinnen cliënten kunnen experimenteren en groeien. Professionaliteit, samenwerking en samenhang zijn de kernbegrippen binnen ons team.

Wat vragen we van jou?

• Een afgeronde opleiding HBO-V, HBO-MWD of HBO-SPH;
• je hebt werkervaring in een (deeltijd)klinische behandelsetting; 
• je kunt methodisch werken en bent creatief in het oplossen van problemen;
• je hebt een aanvullende opleiding en ervaring in zowel het werken met groepen als begeleiden van individuele cliënten en bent bekend met schematherapie;
• je bent creatief en flexibel in denken en handelen;
• je kunt beleidsmatig en innovatief denken en handelen;
• volgens rooster kun je worden ingedeeld voor een avond/nachtdienst, waarin je als enige (samen met cliënten) aanwezig bent op het terrein.

Wij bieden

•    Een dienstverband van 24 tot 36 uur per week voor onbepaalde tijd. 
•    De functie is ingeschaald in FWG 50 ( €  2154,- tot € 3571,-). Conform CAO GGZ.
•    Een meerkeuzesysteem in arbeidsvoorwaarden; hiermee kun je je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen. Zo bieden wij regelingen voor bijvoorbeeld aanvullend pensioen, bedrijfsfitness, studie, opleiding of bijscholingsmogelijkheden, een computer voor privégebruik, of elektrische fiets. 
•    Abonnement op Cultuur Werkt!
•    Toegang tot onze GGZ-Elearning academie, waarin diverse cursussen tot jouw beschikking zijn.
•    Een prettige en collegiale werkomgeving waarin wij onze medewerkers stimuleren om zich te ontplooien en de samenwerking met collega's en collega-instellingen op te zoeken. Wij gaan graag met onze medewerkers in dialoog en staan open voor ideeën en feedback. 

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Saskia Daemen, zorgmanager, (0318) 57 21 41.

Procedure

De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen, waarbij interne kandidaten voorrang hebben boven externe kandidaten. Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

N.B. je krijgt altijd een reactie op je sollicitatie! Controleer regelmatig je spambox. Het kan helaas voorkomen dat onze mail daarin terecht komt.