TwitterFacebookLinkedIn

Klinisch psycholoog of Psychotherapeut | Kairos| Nijmegen

Bij Kairos werken we graag laagdrempelig en informeel, met als belangrijkste doel het opheffen van het domino-effect: we onderzoeken, zoveel mogelijk samen met de patiënt, hoe we de keten van reacties volgend op (potentieel) delictgedrag kunnen stoppen, zodanig dat het de veiligheid van de patiënt, zijn omgeving en de samenleving ten goede komt.

Wat ga je doen?

Als Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut voer je alle voorkomende werkzaamheden als regiebehandelaar uit. Ook verricht je diagnostiek. Verder is het continu zoeken naar verbinding een belangrijke taak in jouw functie, omdat je komt te werken in een omgeving waar de belangen vaak niet hetzelfde zijn. Dat geldt zowel binnen je team, als met patiënten en ketenpartners.
We verwachten ook een bijdrage aan het evalueren en implementeren van (nieuwe) psychotherapeutische behandelingen. Bij Kairos lopen er diverse onderzoeken waar je een bijdrage kan leveren vanuit je positie als klinisch psycholoog of psychotherapeut. Ook is ondersteuning nodig bij de opleidingen van diverse disciplines. Bij Kairos geven we opleidingen voor GZ, PT en KP.

Je hoofdtaak is echter het realiseren van behandeldoelstellingen voor patiënten en hun sociale omgeving ter voorkoming c.q. vermindering van het delict gevaar. Deze werkzaamheden zullen veelal op de polikliniek plaatsvinden maar op indicatie ook bij patiënten thuis plaatsvinden.

Waar ga je werken?

In principe ga je werken in Nijmegen; je komt in dienst van Kairos, en in die zin is ook werken op een andere locatie op termijn mogelijk. De teams van Kairos variëren in grootte van 8 tot 30 collega’s en zijn in alle gevallen ‘mix&match’.

Kairos is een specialistische poliklinische GGZ-voorziening voor forensisch psychiatrische behandeling. De belangrijkste doelstelling van de behandeling is het voorkómen van (eerste of nieuwe) delicten. Wij starten een behandeling bij voorkeur in een groep en systemisch, en als dat niet mogelijk is dan is sprake van individuele behandeling. Kairos heeft vestigingen in Arnhem, Ede, Den Bosch, Nijmegen en Tiel. Ook zijn er drie ForFACT-teams werkzaam in Arnhem, Ede en Tiel. Kairos maakt onderdeel uit van de Pompestichting.

De Pompestichting is een particuliere stichting voor forensische psychiatrie en behandelt personen die met justitie te maken hebben of (dreigen te) krijgen. De behandeling, zorg en beveiliging zijn gericht op delictpreventie en op veilig functioneren in de maatschappij. Daarin wordt gezocht naar de juiste balans tussen veiligheid voor de maatschappij en een nieuwe kans voor de patiënten. De Pompestichting maakt onderdeel uit van de Pro Persona Groep.

Wat vragen we van jou?

Respect voor de ander staat voorop. Voor alle medewerkers van Kairos geldt dat we van je verwachten dat je in staat  moet zijn om onbevooroordeeld de behandelkamer in te stappen.
 
•  Je hebt psychologische vakkennis op academisch niveau, aangevuld met de beroepsopleiding klinisch psycholoog of vakkennis op gebied van psychotherapie;
•  je bent BIG-geregistreerd en beschikt over een AGB-code;
•  je hebt kennis van en aantoonbare ervaring op het gebied van psychologische  behandelmethoden en -technieken en kennis van DSM IV;
•  je hebt affiniteit met de ambulante (forensische) geestelijke gezondheidszorg;
•  je beschikt over doorzettingsvermogen, kunt tegenstellingen overbruggen en  beschikt over overtuigingskracht;
•  je bent in staat zelfstandig en snel beslissingen te nemen maar raadpleegt je  collega’s ook op tijd als dit nodig is;
•  je vindt het leuk om onderweg te zijn naar patiënten toe en om netwerken op te bouwen;
•  je hebt affiniteit met de complexiteit van psychiatrie, verslavingszorg en de  forensische aspecten;
•  je bent in staat om inschattingen te maken met betrekking tot je eigen veiligheid en houdt hier regie op.

Wij bieden

Wij bieden je een pittige functie, met een gevarieerde doelgroep, in een enthousiast en betrokken team.
Je krijgt een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris is afhankelijk van je opleiding/ervaring en uiteraard passend bij de functie. Voor de functie van Klinisch Psycholoog, FWG functiegroep 70 (€4.295,00 - €6.702,00) of FWG functiegroep 75 (€5.136,00 - €8.101,00). Voor de functie van Psychotherapeut, FWG functiegroep 65 (€3.538,00 - €5.553,00) of FWG functiegroep 70 (€4.295,00 - €6.702,00).
Er zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Tanja Landman, regiomanager, 06 22 55 66 06.

Procedure

De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties zullen tegelijkertijd in behandeling worden genomen. Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.