TwitterFacebookLinkedIn

Ervaringsdeskundige ACT Nijmegen

Een teamplayer en netwerker die van een uitdaging houdt en mee wil bouwen aan een ervaringsdeskundigen team!

Wat ga je doen?

Als Ervaringsdeskundige binnen ACT-VIP Team Nijmegen maak je deel uit van een multidisciplinair behandelteam, bestaande uit psychiater, psycholoog, sociaal psychiatrische  verpleegkundigen, ambulant verpleegkundigen, maatschappelijk werkend.Je ondersteunt samen met andere disciplines herstel ondersteunende zorg aan cliënten met een eerste psychose. Je interventies zijn gericht op zowel symptomatisch, maatschappelijk als persoonlijk herstel. In de dagelijkse praktijk betekent dit dat je een dynamische en uitdagende functie uitoefent.  Je zorgt mede voor een goed werkklimaat en voor een prettige samenwerking met andere afdelingen, regiebehandelaars en ketenpartners.

ACT- VIP  Team is een onderdeel van het Zorgprogramma Psychose & EPA. Dit zorgprogramma is georganiseerd in 4 ambulante FACT (EPA)-teams, waarvan 2 teams voor de eerste psychose: ACT en FACT-VIP.
FACT is een afkorting voor 'Flexible Assertive Community Treatment'. Er wordt gespecialiseerde behandeling geboden aan cliënten van 18 tot 65 jaar met een eerste psychose en, vaak complexe problematiek.
FACT is een werkwijze waarbij er vanuit een team van hulpverleners ambulante, outreachende behandeling en begeleiding worden geboden, dus zoveel mogelijk in de eigen omgeving van de patiënt. Daarbij kan bij crisis de zorg gemakkelijk worden geïntensiveerd omdat meerdere behandelaren gezamenlijk de zorg voor de patiënt vorm geven. Op die manier kan opname in veel gevallen worden voorkomen of verkort.

Waar ga je werken?

ACT-VIP werkt, net als de teams FACT-VIP en FACT EPA -1 vanuit locatie Doddendaal, gelegen in het centrum van Nijmegen met als doel om nog meer wijkgericht te kunnen werken. We hebben korte lijnen, met zowel collega’s als met ketenpartners. De sfeer is open, vriendelijk, vol verbinding én verscheidenheid.
We maken onderdeel uit van de Pro Persona Groep; een  op ontwikkeling gerichte GGZ-instelling in Gelderland, met meer dan 3.000 medewerkers in Arnhem, Ede, Lunteren, Nijmegen, Tiel, Veenendaal en Wolfheze.

Wat vragen we van jou?

We zoeken een enthousiaste en flexibele collega met hart voor de zorg om met ons de FACT zorg vorm te geven, waarbij het accent herstelgerichte zorg  ligt. Vanuit je eigen ervaring en affiniteit met patiënten met een psychose, EPA groep ben je in staat om een behandeling mede vorm te geven. Je bent integer, besluitvaardig, koersvast en in staat om met anderen samen te werken. Je kunt overstijgend denken en weet van aanpakken. Je werkt vanuit een herstelgerichte visie, opnames zijn volgens jou zo kort mogelijk, je houding is gelijkwaardig en autonomie-bevorderend. Je beschikt over heldere schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden.
Opleidingsniveau: minimaal een MBO + opleiding op het gebied van Ervaringsdeskundigheid (bijv. Ervaringsdeskundige MBO niveau 4).

Wij bieden

We hebben 18 uur per week beschikbaar, verdeeld over 3 dagen van 6 uur. We bieden je een baan voor bepaalde tijd per zo spoedig mogelijk, FWG-functiegroep 40 (€1955,00 - €3037,00) en arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ. Er zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden, mogelijkheden voor bijscholing en regelingen voor fiets, sportabonnement en pc-privé.

Meer weten?

Als je meer informatie wilt, kun je Qlisa Wesseling, zorgmanager, 06 50 03 74 65 bellen.

Procedure

De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen, waarbij interne kandidaten voorrang hebben boven externe kandidaten. Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

N.B. je krijgt altijd een reactie op je sollicitatie! Controleer regelmatig je spambox. Het kan helaas voorkomen dat onze mail daarin terecht komt.